dissabte, 18 de setembre del 2010

Assemblea de Joves de la Vall de Pop

1.       Qui som?

-        Grup de joves.
-        Dels pobles que conformen la Vall de Pop.
-        Principis que ens uneixen, i sobre els que realitzarem l'activitat:

-        Creació d'un oci alternatiu: Pensem que l'actual model d'oci és negatiu, en tant que individualista i consumista, que ens porta a haver de consumir en un bar o discoteca, o a romandre passius davant un televisor. Per això cal crear alternatives fetes pels joves i per als joves, tornant al carrer, fomentant la participació i la relació entre nosaltres, de manera que l'oci no supose negoci.

-        Defensa del territori: Perquè ens estimem la terra que ens ha vist i ens vorà créixer, i és el nostre futur, volem conservar-la i defensar-la. La conservació del medi ambient i la natura, per a que tots i totes puguem gaudir d'ella, amb els beneficis per la nostra salut que això suposa, serà un dels nostres eixos de treball.

-        Pels drets dels joves: No és cap secret les dificultats que tenim els i les joves per tindre un treball digne i estable, per tindre espais on puguem desenvolupar la nostra activitat, per poder emancipar-nos dels nostres hàbitats familiars... l'Assemblea de Joves de la Vall de Pop prenem doncs, el compromís de defensar els drets que, com a joves, ens pertanyen.

-        Defensa de la nostra llengua i cultura: Tant la nostra llengua com la nostra cultura es troba actualment en retrocés, per això volem, amb la nostra activitat, recuperar aquest patrimoni de tots. La promoció cultural, la recuperació de les nostres festes i tradicions oblidades i perdudes, i el treball per a que la nostra, siga una llengua viva i útil serà també una de les nostres activitats més importants.

2.       Què fem?

-        Per fer-se una idea del que serà la nostra activitat, els punts abans esmentats es desenvoluparan mitjançant activitats com concerts, excursions, xerrades, activitats esportives, recuperació de jocs i tradicions, tallers, passes de vídeo, menjars populars (esmorzars, dinars, berenars o sopars), creació d'espais autogestionats, festes populars, establir relacions amb altres assemblees de joves amb qui compartim inquietuds, etc.

2 comentaris: